cinema nu

 
CAST
VAL
ENG
FRA

Julia Català Roca
mail cinema nu

 
Documentals
Animació *
Tallers
Registres
Fotografia

En constante movimiento

/ En constant moviment

< · >

València 2006 / 13’ 30”

vista aerea sombra habitacion

extracte 53” - Play >>

Super8 i fotografia digital / 4:3 / Castellà / Subtítols en anglès

El curt titulat “en constante movimiento”, tracta de destacar la relació cíclica que s'estableix entre els moviments de la Terra, el Sol i nosaltres. Una relació que ens afecta, en el dia a dia, en la temperatura, en la vegetació i l'agricultura, en els canvis climàtics i en la llum que ens envolta.

Cada escena es desenvolupa en un espai amb un o diversos personatges. S'han capturat fotograma a fotograma, amb super8, a intervals determinats (generalment durant un dia sencer, un frame cada minut). Les imatges han sigut preses amb càmera fixa, i amb llums i ombres que depenen de la posició de la Terra respecte al Sol. La nit i l'alba creen transicions sobre el negre, passos d'una escena a una altra. Durant el dia es percep el moviment de la llum i les ombres sobre els espais, interiors, personatges, paisatges... Es percep un sentiment de constància perquè el moviment de la Terra és estable i continu. Però les accions dels personatges, animades fotograma a fotograma, es perceben com a moviments entretallats, compostos per molts instants, encadenats uns als altres, generant una sensació de continuïtat irregular.

Narració / Alicia Cubells
Càmera i edició / Julia Català Roca
amb l’ajuda d’Álvaro de los Ángeles, Ángeles Roca, Carlos Guevara, Maica Ontiñano i Josep Bedmar.

Proyeccions
22 Febrer 2007 / IX Premis Tirant / Sgae-Fundació Autor
22 Desembre 2005 - 23 de Gener 2006 / ESTRENA en DES-VÍNCULOS. Exposició col·lectiva en la Galería Valle Ortí, València.

...........................................................................................................................................................................................